O NAMA

Up ] [ O NAMA ] NAŠI PSI ] NA PRODAJU ] PHOTO GALERIJA ] PROŠLA LEGLA ] LETIBO NOVOSTI ] IZLOŽBE ] LINKOVI ] PHOTO MJESECA ] JAPAN CHIN ] KING ]

LETIBO je mala uzgajivačnica smještena u Zagrebu, Hrvatska. Član smo FCI-a, HKS-a i KPP-a.

Svi moji psi su ponajprije moji najbolji prijatelji i ljubimci a zatim izložbeni psi. Oni žive normalnim psećim životima; igraju se u vrtu, uživaju u šetnjama, prate me svuda; idu samnom na more, uživaju u vikendima u prirodi i na kraju dana svi se sklupčaju uz mene.

Moja ljubav za ovu prekrasnu pasminu počela je 1993. kada sam dobila svoga prvog Shih tzu-a - Arona. On je razlog što sam se zaljubila u ovu pasminu. Pošto želim uvijek uz sebe imati dio Arona, izložila sam ga par puta, dobila uzgojnu dozvolu i tako je došla njegova kćer Panda. I tako smo mi počeli...

 

FCI STANDARD

 

UKRATKO O PASMINI

        SHIH TZU ( ši -cu ili lavlji psić) psić je kineskog porijekla, vrlo omiljen na pekinškom dvoru. Porijeklom potjeće od tibetanskog psa lasa apso i pekinezera, kojega su stoljećima uzgajali tibetanski monasi. Prvi primjerci Shih tzu-a  u Evropu, točnije u Englesku stigli su tek 1930. godine , gdje je pasmina i selekcionirana.

        SHIH TZU  je živahan, zaigran i veseli psić.  Tipičan je kućni pas ali čvrste i stabilne građe pa može svoga gospodara pratiti i u duljim šetnjama. Veliki je gurman i jako ovisi o ljudskom društvu.

Živi relativno dugo i lako doživi i 15-ak godina.

Njegova duga dlaka traži svakodnevnu njegu.

        STANDARD: Maksimalne težine do 10 kilograma i visine 27 centimetara. Kvadratične i kratke glave, tamnog nosnika dužine do 2,5 cm. sa širokim nosnicama. Tamnih, okruglih i velikih očiju. Obilna dlaka ušiju spaja se sa dlakom vrata. Bujno odlakani rep nosi na čvrstim i ravnim leđima.

Dlaka je prekrasna i duga sa poddlakom i možemo ga naći u širokom rasponu boja. Bijela lisa na glavi i bijeli vršak repa se posebno cijene.

Shih tzu se kreće slobodno, pomalo arogantno i sa stilom.